Makersbase Breda

Makersbase – Goldberg Machine (onhandige robot)

Een complex apparaat dat een zeer eenvoudige opgave, soms onnodig langzaam, indirect en omstandig uitvoert, wereldwijd een ‘Rube Goldberg machine’ genoemd, is vernoemd naar de Amerikaanse cartoonist Rube Goldberg. Daarbij worden verschillende delen (bijvoorbeeld conservenblikken, kogels en bindtouw, enz.) zo opgebouwd, dat ze een kettingreactie geven die uiteindelijk helemaal aan het eind zijn doel bereikt.

Een geweldig voorbeeld is de prachtige videoclip bij het nummer ‘This too shall pass’ van OK Go. Kettingreacties maken is niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam. Hoe zorg je ervoor dat de energie telkens wordt doorgegeven?

De uitdaging:
Maak een kettingreactie. Kies zelf een aanpak, thema en techniek. Begint bij A (links) en eindig bij B (rechts). Maak je kettingreactie zo lang mogelijk.  

Makerscoach Sjoerd laat je in deze video verschillende technieken zien die je zelf eenvoudig (thuis) kunt toepassen. En daarbij geven we 20 klooikoffers gebaseerd op dit idee weg voor de eerste 20 aanmeldingen via makerscoach@nieuweveste.nl!

Tags :