Coderdojo

Coderdojo Ede – Scratch en andere code

“Alles leren over coderen, programmeren en zelf apps en games ontwerpen: nu we even niet samen in de bieb aan de slag kunnen, kun je gewoon vanuit huis meedoen met onze CoderDojo Online! Op zaterdag 16 mei gaan we experimenteren en maak je je eigen animatie met Scratch in onze CoderDojo. Met de Bibliotheek leer je in een online workshop van 1,5 uur hoe je een toffe persoonlijke animatie maakt.

Bij de CoderDojo leren kinderen van 7 tot 12 jaar op een speelse, creatieve manier programmeren.

Iedere maand experimenteren we met andere technologie en programmeertools zoals Scratch, CoSpaces of de micro:bit.

Kinderen worden begeleid door deskundige vrijwilligers (maar als ouder nodigen we je nadrukkelijk ook uit om mee te kijken en doen), kinderen helpen elkaar en leren van elkaars ervaringen.

Hoe werkt dat, een CoderDojo Online?

Nu in de bibliotheken nog geen activiteiten mogelijk zijn, gaan we online verder met de CoderDojo. Je kunt dus gewoon vanuit huis meedoen op je eigen pc of laptop (niet op een tablet). Het kan handig zijn als een van je ouders ook meekijkt om je een beetje te helpen. Voor de CoderDojo Online gebruiken we Jitsi, een veilige, open-source tool voor videobellen. Je hoeft hiervoor geen app te downloaden of account aan te maken: via de Jitsi-link die we je sturen, kun je meteen deelnemen.

De workshop is geschikt voor zowel beginners als voor de deelnemers die bekend zijn met animaties maken in Scratch. Voor de deelnemers met ervaring zijn er vervolgopdrachten.

Om te zorgen dat iedereen die meedoet ook echt iets kan maken en vragen kan stellen, hebben we een maximum aantal deelnemers van 15. Wil je meedoen, meld je dan dus snel aan.”

Inschrijven

https://scratch.mit.edu/

Tags :